Mag je vuurwerk kopen in België of Duitsland?

Er zijn veel mensen die vuurwerk kopen in het buitenland. Maar mag je wel vuurwerk kopen in België, Duitsland of een ander land? Lees snel verder!

Mag je vuurwerk kopen in het buitenland?

Je mag vuurwerk kopen in het buitenland, maar dit dient wel te voldoen aan de eisen van de Nederlandse regelgeving. Het is dus geen probleem om jouw vuurwerk te kopen in België, Duitsland of een ander land.

Regels voor het kopen van vuurwerk in België of Duitsland

Het bezit van vuurwerk en het vervoeren van vuurwerk is tot 25kg per persoon wettelijk toegestaan. Je mag vuurwerk kopen in België, Duitsland of een ander land op de vastgestelde vuurwerk verkoopdagen. Dit zijn op dit moment de laatste 3 dagen van het jaar (mits één van deze dagen niet op een zondag valt).

Houd rekening met de regelgeving die op dat moment geldt. In Nederland is categorie 3 vuurwerk en categorie 4 vuurwerk verboden. Zorg er dus voor dat je dit niet mee terugneemt naar Nederland. Bij controle wordt het vuurwerk in beslag genomen en krijg je een boete. Daarnaast is het aan te raden niet te bestellen via buitenlandse webshops. Je loopt dan namelijk het risico op een proces-verbaal en bij verboden consumentenvuurwerk zelfs kans op gevangenisstraf.

Bestel jouw vuurwerk bij Vuurwerkland!

Bij Vuurwerkland kun je het hele jaar vuurwerk bestellen. Het assortiment biedt diverse opties voor feestjes en speciale gelegenheden. Je bepaalt zelf waar en wanneer je jouw vuurwerk komt ophalen. Dit kan bij één van onze 250 verkooppunten in Nederland.

Kies jouw vuurwerk verkooppunt

Om je van de juiste voorraden en betere service te kunnen voorzien, vragen wij je om een verkooppunt te selecteren.

Selecteer verkooppunt

of kies een verkooppunt op basis van postcode

Al jaren staat Vuurwerkland
garant voor een knalfeest

Meer dan 250 verkooppunten in Nederland

Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen

Jouw vuurwerk ophalen op 28, 30 en 31 december 2024