Welk vuurwerk mag wel?

Legaal vuurwerk kopen

Ben jij benieuwd welk vuurwerk jij nog wel mag afsteken voor een feestelijke gelegenheid of wanneer je wat anders te vieren hebt? Of wil je jezelf vast goed voorbereiden op oudjaar? Lees dan verder.

Vuurwerkland verkoopt verschillende soorten legaal vuurwerk in Nederland. Twijfel je tussen F1 vuurwerk of F2 vuurwerk? Neem een kijkje in het assortiment op onze website en kies het meest schitterende vuurwerk! Onder enkele producten op onze website vind je een video met een impressie van het product, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Welk vuurwerk mag je afsteken?

Het vuurwerk dat je nog wel mag afsteken in Nederland is F1 vuurwerk en F2 vuurwerk. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn in regelgeving in Nederland tussen F1 vuurwerk en F2 vuurwerk. Daarnaast beschrijven we het onderscheid in legaal en illegaal vuurwerk vanaf 2020.

Verschillende categorieën vuurwerk

F1 vuurwerk

F1 vuurwerk mag het gehele jaar afsteken in Nederland en is dus legaal vuurwerk. Het is de meest laagdrempeligste vorm van vuurwerk en wordt daarom ook gezien als minst gevaarlijke soort vuurwerk. Bij F1 vuurwerk kun je denken aan knalerwten, fakkels, grondbloemen en trektouwtjes.

F2 vuurwerk

F2 vuurwerk levert weinig gevaar op en heeft een laag geluidsniveau. Het is niet toegestaan F2 vuurwerk binnenshuis af te steken. Je kunt denken aan compounds, cakes en fonteinen. Categorie 2 vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december en 1 januari tussen bepaalde tijden.

Legaal vuurwerk

In Nederland zijn de categorieën F1 vuurwerk en F2 vuurwerk legaal. Deze vuurwerksoorten leveren weinig gevaar op en hebben een laag geluidsniveau. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je veilig vuurwerk afsteekt voor jou en je omgeving.

Illegaal vuurwerk

Sinds eind 2020 geldt er een vuurwerkverbod op een aantal vuurwerkproducten. Dit verbod is geldig voor F3 vuurwerk. Je kunt hierbij denken aan knalvuurwerk, thunderkings, vuurpijlen en single shots.

Legaal vuurwerk kopen bij Vuurwerkland

In onze webshop kun je alleen legaal vuurwerk kopen dat je nog steeds mag afsteken. Het vuurwerk van Vuurwerkland is allemaal gekwalificeerd en goedgekeurd op veiligheid. Het is belangrijk om altijd eerst de handleiding te raadplegen voordat je vuurwerk af gaat steken. Tips over veilig vuurwerk afsteken en andere veiligheidsmaatregelen vind je op de pagina met veiligheidstips.

Waarom kopen bij Vuurwerkland?

Het vuurwerk van Vuurwerkland is legaal in Nederland en is gecheckt volgens de strengste regelgeving. Het knallende assortiment is erg breed met verschillende categorieën en soorten vuurwerk. Er zit altijd wel wat moois tussen voor jong en oud! Ben jij benieuwd naar de dichtstbijzijnde locatie om jouw vuurwerk op te halen? Wij hebben meer dan 250 verkooppunten waar jij terecht kunt! Vul jouw postcode in op onze homepagina en bekijk het aanbod. Op de afgesproken dag zal jouw bestelling bij ons klaarstaan om afgehaald te worden. En dan kan het feest beginnen!

Hierbij kort nog wat voordelen waarom jij jouw vuurwerk moet kopen bij Vuurwerkland:

  • Meer dan 250 verkooppunten in Nederland
  • Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen
  • Zelf bepalen waar en wanneer je jouw vuurwerk komt ophalen

Kies jouw vuurwerk verkooppunt

Om je van de juiste voorraden en betere service te kunnen voorzien, vragen wij je om een verkooppunt te selecteren.

Selecteer verkooppunt

of kies een verkooppunt op basis van postcode

Al jaren staat Vuurwerkland
garant voor een knalfeest

Meer dan 250 verkooppunten in Nederland

Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen

Jouw vuurwerk ophalen op 28, 30 en 31 december 2024