Vuurwerk regels

Vuurwerk regels 2021

Wil jij dit jaar weer knallend het nieuwe jaar in of heb je iets anders feestelijks te vieren? Lees dan snel verder voor de vuurwerk regels van 2021. Het is goed om te weten wat de vuurwerk regels zijn, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Bij Vuurwerkland kun je een vuurwerk bestelling plaatsen welke kan worden afgehaald bij één van de vuurwerkwinkels. Vuurwerk mag namelijk niet verzonden worden per post. Wil jij weten wat de dichtstbijzijnde locatie is om jouw vuurwerk op te halen? Vul dan je postcode in op onze homepagina en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt!

Regels vuurwerk afsteken

Categorie 1 en categorie 2 vuurwerk mag op 31 december 2021 vanaf 18:00 uur tot 1 januari 02:00 afgestoken worden. Buiten deze tijden is het strafbaar om vuurwerk af te steken, met uitzondering van categorie 1 vuurwerk. Per gemeente kunnen de vuurwerk regels verschillen. Gemeenten kunnen gebieden (of zelfs hele gemeenten) aanwijzen waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Bekijk in de Algemene Plaatselijke Vordering van jouw gemeente wat de regels zijn.

Vuurwerk regels per categorie

Er zijn verschillende categorieën vuurwerk met ieder haar eigen regels:

Categorie 1 vuurwerk

Kinderen vanaf 12 jaar mogen categorie 1 vuurwerk afsteken. De regel voor categorie 1 vuurwerk is dat dit het hele jaar door mag worden afgestoken. Enkele producten mogen zelfs binnenshuis worden gebruik. Lees hiervoor natuurlijk eerst de handleiding.

Categorie 2 vuurwerk

Categorie 2 vuurwerk mag gekocht worden vanaf een leeftijd van 16 jaar. Categorie 2 vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december en 1 januari tussen bepaalde tijden.

Categorie 3 vuurwerk

Er is een wettelijk verbod op bepaalde vuurwerkartikelen zoals categorie 3 vuurwerk, knalvuurwerk, knalstrengen, enkelschotsbuizen en vuurpijlen.

Veilig vuurwerk kopen bij Vuurwerkland

Het is belangrijk dat je je aan de vuurwerk regels houdt én dat je altijd aan je eigen veiligheid denkt wanneer je jouw schitterende vuurwerk afsteekt. Daarom is al ons vuurwerk gecheckt volgens de strengste regelgeving op veiligheid en draagt ons vuurwerk het certificaat veilig. Bij iedere bestelling wordt er een gratis veiligheidsbril meegeleverd. Ook adviseren wij om een kijkje te nemen op onze pagina met veiligheidsartikelen.

Waarom jij jouw vuurwerk moet kopen bij Vuurwerkland? Wij zijn overtuigd dat wij het beste vuurwerk bieden van Nederland! De voordelen:

  • Vuurwerkland heeft het grootste assortiment vuurwerk van Nederland.
  • Scherpe prijzen.
  • Met meer dan 250 verkooppunten is er altijd wel een verkooppunt bij jou om de hoek.
  • Het mooiste vuurwerk wat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.
  • 24/7 eenvoudig online te bestellen in onze webshop.
  • Afrekenen met iDeal, Creditcard of PayPal of betalen met VVV-waardebon.
  • Geen wachtrijen wanneer je je bestelling ophaalt.

Kies jouwverkooppunt

Om je van de juiste voorraden en betere service te kunnen voorzien, vragen wij je om een verkooppunt te selecteren.

Selecteer verkooppunt

of kies een verkooppunt op basis van postcode

Al jaren staat Vuurwerkland
garant voor een knalfeest

Meer dan 250 verkooppunten in Nederland

Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen

Zelf bepalen waar en wanneer je jouw vuurwerk komt ophalen