Vuurwerkregels 2023

Vuurwerk regels 2023

Wil jij dit jaar weer knallend het nieuwe jaar in of heb je iets anders feestelijks te vieren? Lees dan snel verder voor de vuurwerkregels van 2023. Het is goed om te weten wat de vuurwerkregels zijn, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Bij Vuurwerkland kun je een vuurwerk bestelling plaatsen welke kan worden afgehaald bij één van de vuurwerkwinkels. Vuurwerk mag namelijk niet verzonden worden per post. Wil jij weten wat de dichtstbijzijnde locatie is om jouw vuurwerk op te halen? Vul dan je postcode in op onze homepagina en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt!

Regels oud en nieuw vuurwerk afsteken

In Nederland gelden specifieke regels voor het afsteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw. Deze regels zijn ontworpen om de veiligheid van het publiek te waarborgen en overlast te beperken:

  • Categorie 2 vuurwerk mag op 31 december 2023 vanaf 18:00 uur tot 1 januari 02:00 afgestoken worden. Buiten deze tijden is het strafbaar om vuurwerk af te steken.
  • Categorie 1 vuurwerk mag het gehele jaar door afgestoken worden, mits het geen overlast veroorzaakt.
  • De vuurwerkregels kunnen per gemeente verschillen. Gemeenten kunnen gebieden (of zelfs hele gemeenten) aanwijzen waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Bekijk in de Algemene Plaatselijke Vordering van jouw gemeente wat de regels zijn.

Regels vuurwerk kopen

Vuurwerk mag alleen verkocht worden op 28, 29 en 30 december. Het is wettelijk niet toegestaan om vuurwerk te verzenden per post. Je dient je bestelling zelf op te komen halen op het door jou gekozen tijdstip tijdens de drie verkoopdagen. Elk afhaalpunt/winkel besluit zelf wanneer het vuurwerk in de voorverkoop gaat. Wel sluiten alle webshops centraal op 30 december om 17:00 uur tenzij de webshops zelf kiezen om eerder te sluiten.

Wetgeving Nederland per categorie

Er zijn verschillende categorieën vuurwerk met ieder haar eigen regels. Bij het bepalen hiervan is er rekening gehouden met vanaf welke leeftijd je kindervuurwerk mag kopen:

Categorie 1 vuurwerk

Kinderen vanaf 12 jaar mogen categorie 1 vuurwerk afsteken. De regel voor categorie 1 vuurwerk is dat dit het hele jaar door mag worden afgestoken. Enkele producten mogen zelfs binnenshuis worden gebruik. Lees hiervoor natuurlijk eerst de handleiding.

Categorie 2 vuurwerk

Categorie 2 vuurwerk mag gekocht worden vanaf een leeftijd van 16 jaar. Categorie 2 vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december en 1 januari tussen bepaalde tijden.

Categorie 3 vuurwerk

Er is een wettelijk verbod op bepaalde vuurwerkartikelen zoals categorie 3 vuurwerk, knalvuurwerk, knalstrengen, enkelschotsbuizen en vuurpijlen.

Veilig vuurwerk kopen bij Vuurwerkland

Het is belangrijk dat je je aan de vuurwerkregels houdt én dat je altijd aan je eigen veiligheid denkt wanneer je jouw schitterende vuurwerk afsteekt. Daarom is al ons vuurwerk gecheckt volgens de strengste regelgeving op veiligheid en draagt ons vuurwerk het certificaat veilig. Bij iedere bestelling wordt er een gratis veiligheidsbril meegeleverd. Ook adviseren wij om een kijkje te nemen op onze pagina met veiligheidsartikelen.

Waarom jij jouw vuurwerk moet kopen bij Vuurwerkland? Wij zijn overtuigd dat wij het beste vuurwerk bieden van Nederland! De voordelen:

  • Meer dan 250 verkooppunten in Nederland
  • Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen
  • Zelf bepalen waar en wanneer je jouw vuurwerk komt ophalen

Kies jouw vuurwerk verkooppunt

Om je van de juiste voorraden en betere service te kunnen voorzien, vragen wij je om een verkooppunt te selecteren.

Selecteer verkooppunt

of kies een verkooppunt op basis van postcode

Al jaren staat Vuurwerkland
garant voor een knalfeest

Meer dan 250 verkooppunten in Nederland

Eenvoudig en snel online vuurwerk bestellen

Jouw vuurwerk ophalen op 28, 30 en 31 december 2024